Günümüzde gümrük ürünleri oldukça kapsamlı şekilde hizmet vermektedir. Yurtdışından satışı yapılan mallar ülke içerisine gümrük üzerinden giriş yapabilmektedir. Ardından gümrük izinleri alınarak ülkeye sokulmaktadır. Ercan Gümrükleme tüm gümrük hizmetlerini hizmet portföyü içerisinde sunmaktadır. Ticari mal niteliği taşıyan ürünlerin her biri için bir harç bedeli çıkarılmaktadır.

Hangi Ürünler Gümrüğe Takılır

Harç yatırılması dahilinde eşyalar ülke içerisine sorunsuz girmektedir. Gümrüğe takılan ürünler genellikle yurtdışından gelen yüksek bütçeli ürünlerdir. Aynı zamanda yasaklı eşyalar da gümrüğe takılmaktadır. Eşyanın gümrükte takıldığını düşünen kişiler gümrük idaresine başvurmaktadır. Eşyanın gümrüğe takılması halinde gerekli izin ve kontrol işlemleri başlatılmaktadır.

Günümüzde çok fazla kişi yurtdışından ürün sipariş etmektedir. Bu ürünlerin ülke içerisine giriş kaydı da bulunmalıdır. Kişiler hangi ürünlerin geçeceğini önceden araştırarak sipariş vermektedir. Gümrük malları içerisinde gümrüğe takılan ürünler yer almaktadır. Gümrüğe takılmış her bir ürün belirli bir süre burada bekletilmektedir. Ardından ülke sınırları dışına geri gönderim sağlanmaktadır.

Gümrük Malları Nasıl Ülke İçerisine Girer?

Gümrük malları belirli kontrol süreçlerinden geçtikten sonra ülkeye giriş yapabilmektedir. Bunun için malların sorunlu, hasarlı ya da yasak olmaması gerekmektedir. Ercan Gümrükleme bu alanda en profesyonel hizmeti sağlamaktadır. Kişiye özel ve firmaları kapsayıcı ticari eşya niteliği taşıyan her bir mal için giriş izinleri alınmaktadır.

Gümrük mal hükümleri gereğince kurallara uyan eşyaların tamamı sorunsuz giriş yapabilmektedir. Dünyanın her bir yerinden ülkeye eşya girişi bulunmaktadır. Fakat eşyaların sorunsuz ve ülke içerisinde zarar teşkil etmeyecek niteliklere sahip olması gerekmektedir. Gümrük mal denetimleri ile beraber eşyaların tamamı özel kontrollerden geçmektedir. Bu mal kontrol işlemlerinden sonra ülke içerisine malların girişi sağlanır.

Ercan Gümrükleme olarak tüm eşyaların gerekli izinlerini almaktayız. Özellikle e-ticaret alanında tercih edilen eşyaların tümü belirli bir harç bedeli ödenmesi halinde ülkeye girmektedir. Yurtdışından satın alınan her bir mal için harç bedeli koşulu bulunmaktadır. Eşyaların tamamı için ayrı ayrı harç vergisi ödemesi yapılmaktadır. Böylelikle tüm ürünlerin sorunsuz ve güvenli olarak ülkeye giriş kaydı yapılmaktadır.

Gümrük Malları İçin Harç Bedeli Nedir?

Gümrük malları kişisel alışverişler ve ticari mal olarak bilinmektedir. Yurtdışından sipariş edilen her bir mal için gümrük vergisi ödenir ve ülke içerisine girişi yapılır. Bunun için harç bedeli malın niteliğine, boyutuna ve ağırlığına bağlı değişkenlik göstermektedir. Her yıl gümrük harç bedeli de değişime uğramaktadır.

Türkiye deki harç bedeli gümrük idaresi tarafından belirlenmektedir. Gümrük eşyaları alınmadığı takdirde satışa çıkarılmaktadır. Bu nedenle alım yapan kişilerin belirlenen vergiyi ödemesi gerekmektedir. Ödemesi yapılan ürünlerin anında teslimatı gerçekleşir.

Hangi Mallar Gümrükten Geçer Hangileri Geçmez?

Yurtdışında yer alan malların tamamı ülkemize de getirilmektedir. Öncelikle sipariş süreci başlamaktadır. Üstelik sipariş edilen eşyalar gemi ya da uçak ile 20 gün ve 45 gün aralığında gelmektedir. Süreye bakılarak eşyaların harç bedelleri de ayarlanmaktadır.

Yurtdışından gelen gümrük mallarının yasaklı olması durumunda ülke girişine izin verilmemektedir. Aynı zamanda kusurlu mal niteliği taşıyan eşyalar, kullanılmış mallar ya da yiyecekler kesinlikle gümrük tarafından geçirilmemektedir. Ülke içerisinde satılması yasak olan mallar da ülkeye giriş yapamamaktadır.

Gümrükte Eşya Takılma Durumunda Kişiler Nereye Başvurmaktadır?

Gümrükte eşya takılma sorunları çok fazla yaşanmaktadır. Özellikle yüksek fiyatlı malların ülkeye girmesi çok daha zordur. Bu nedenle dış ticaret kapsamında belirli gümrük kurallarına uyan mallar ülkeye giriş yapabilmektedir.

Gümrükte takılan eşyalar için gümrük idaresine ya da dış ticaret bölümlerine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Böylelikle mal takibi başlatılarak ürün hakkında bilgi almak mümkündür. Gümrükte eşya takılma durumlarının bir diğer nedeni ise malın harç bedelinin yatırılmamış olmasıdır. Bu nedenle eşyalar teslim alınırken giriş izinleri ile beraber alınmaktadır.

Gümrüğe Takılan Yasaklı Ürünler Genel Olarak Nelerdir?

Ercan Gümrükleme satın alınan ürünlerin gümrüğe takılmadan rahat ve sorunsuz bir şekilde geçmesi adına çalışma göstermektedir. Her kategoride ürün için ayrı izin belgeleri oluşturulur. Bu şekilde ürünler harç bedeli ödenmesinin ardından ülkeye girmektedir.

Gümrüğe takılan yasaklı ürünler arasında türkiyede satışı olmayan ve zarar verici eşyalar ilk sırada yer almaktadır. Aynı şekilde yiyecek ve içecek bazlı ürünlerin de girişi yasaktır. Tütün ve alkol gümrükten geçirilmeyen ürünler arasındadır. Cep telefonu, kozmetik ürünler ve takviye edici gıdalara giriş izni verilmemektedir.

Gümrükten Geçmeyen Ürünlere Ne Olur?

Gümrükten geçmeyen ürünler ülke tarafından gümrük malları bölümlerinde satışa çıkarılmaktadır. Fakat kişisel satın alınan ürünlerin alınan yere geri gönderimi de sağlanabilir. Fiyatı yüksek olan malların ülke içerisine girmesi de sıkıntılıdır.

Gümrükten geçmeyen ürünler için kişilere bilgi verilmektedir. Bu bilgi doğrultusunda mal geri gönderilmekte ya da gümrük malları ofisinde satılmaktadır. Gümrüğe takılan ürünlerin yasaklı olmaması dahilinde ülke tarafınca satışı bulunmaktadır. Aynı zamanda kişiler bu şekilde de eşyalarını satın alabilmektedir.

Gümrükten Geçemeyen Ürünlerin Harç Bedeli Ödenerek Geçirilebilir mi?

Gümrükten geçmeyen ürünlerin harç bedelinin ödenmesi halinde yasaklı ürün niteliği taşımıyorsa alınabilir. Ercan Gümrükleme tüm mallar üzerinde birebir çalışma sergilemektedir. Bu şekilde ürünlerin harç bedellerinin ödenmesi ile teslimat gerçekleşmektedir.

Gümrüğe takılan ürünler vergisini ödeyerek kargo yolu ile ürününü teslim almaktadır. Harç bedeli her bir mal için ayrı belirlenmiştir. Bu şekilde vergi ödemesi yapılan ürünler teslim alınabilir. Gümrükten geçmeyen ürünlerin neden takıldığı da önemli sorunlardan biridir. Yasaklı ürünler vergi ödense dahi ülke içerisine giriş yapamaz.

Et ve Süt Ürünleri Gümrükten Geçer mi?

Et ve süt ürünleri gümrükte en çok takılan ürün grubu içerisinde yer almaktadır. Yiyecek ve içecek niteliği taşıyan ürünler kişisel alışverişlerde geçirilmemektedir. Aldığınız ürünlerin takibini satın alınan adres üzerinden yapabilirsiniz.

Gümrük idaresi tarafından verilen kararın ekinde ürünler hakkında son durum belirlenmektedir. Eşyanın kullanılabilir olması da gümrükten geçme nedenlerinden biridir. Tüketime dahil olan et ve süt ürünleri gümrükten geçmemektedir. Gümrük kanunları gereğince bu mallar bozulma durumu mümkün olan mallardır. Bu nedenle ülkeye giriş yapılmaz.

Gümrüğe Takılan Ürünler Ne Kadar Süre İçerisinde Teslim Alınabilir?

Gümrüğe takılan ürünlerin teslimat süreleri genel eşyalar için 30 gündür. Tüm bu eşyalar 30 gün içerisinde alınmadığı takdirde gümrük malları satış ofisinde satışa çıkarılmaktadır. Ülkeye giriş izni olmayan ürünler ise geri gönderilmektedir.

Gümrük malları ve hükümleri kapsamında her ürünün belirli bir süre içerisinde teslim alınması gerekmektedir. Bu sürenin aşılması halinde tekrar gönderim yapılmamaktadır. Kargo aracılıyla gönderilen ürünler alınmadığı takdirde gümrük ofisinde 30 gün bekletilmektedir. 30 günün dolması halinde satış ofisinde satışa çıkarılmaktadır.

Gümrük Malları Kapsamında Hangi Ürünlerin Geçişi Bulunmaktadır?

Gümrük malları kapsamında kırtasiye, ev eşyaları, kişisel gelişim ürünleri ve kitap benzeri ürünler ülkeye geçiş yapabilmektedir. Bunun dışında yüksek bütçeli malların giriş izni bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecekler, kozmetik ürünleri, yüksek fiyatlı marka ayakkabı ve çantalar, cep telefonu, bilgisayar ve tabletler gümrüğe takılan eşyalar arasında yer alır. Bu eşyaların dışında herhangi bir sorun ya da zarar teşkil etmeyen tüm mallar vergisi ödendiği takdirde ülkeye sorunsuz bir şekilde girmektedir.

İletişim Formu
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için biz buradayız. Hemen bize ulaşmak için formu doldurup gönder butonuna tıklayın.